Kā pagatavot biezpienu no sasaldēta kefīra | Gudrais Padoms

Par konkursa “Mēneša gudrais padoms” uzvarētāju šomēnes kļūst Ilze Jēkabsone, kura iesūtīja padomu par to, kā pagatavot biezpienu no sasaldēta kefīra. Ilze saņem dāvanu no Gudriem.lv- visa ķermeņa masāžu 20 EUR vērtībā.

 

 „Šī ir pati vienkāršākā recepte biezpiena pagatavošanai mājas apstākļos, kas neprasa lielus finansu resursu tās pagatavošanai. Lai pagatavotu biezpienu no kefīra, nepieciešams trekns kefīrs vislabāk kartona iepakojumā ar tauku saturu virs 3 %. No viena litra kefīra var pagatavot vienu biezpiena porciju pieaugušajam vai divas porcijas bērniem.

Pagatavošanas process: paņemiet vienu litru kefīra, sietiņu un marli. Kefīru ielieciet saldētavā, pēc pāris stundām tas būs sasalis (saldētavā var ielikt no rīta, lai vakarā varētu jau ņemt laukā sasaldētu). Kad sasaldētais kefīrs ir izņemts no saldētavas, pār sietiņu pārklāj marli pārliektu vairākās kārtās. Sietiņu uzliek virs katliņa vai bļodas, lai tajā varētu notecēt sūkalas (vēlāk šo šķidrumu var izmantot, lai uzceptu pankūkas). Sasaldēto kefīru atbrīvo no kartona iepakojuma. Kad tas izdarīts, sasaldēto kefīru uzliek uz marles un trauku, kurā viss saturs atrodas, nosedz ar vāciņu. Ja kefīrs sācis kust vakarā, tad no rīta biezpiens būs jau gatavs. Kefīrs pēc atsalšanas saglabā visas pienskābās baktērijas, tāpēc gala rezultātā pagatavotais biezpiens būs ne tikai gards, bet arī veselīgs.”

 

Nākamā konkursa balva- dāvanu karte restorāna “Lielais Ķīnas mūris” apmeklējumam 30 EUR vērtībā.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.