Vidējās OCTA atlīdzības lielums turpina samazināties

Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistikas datiem,
salīdzinājumā ar pērnā gada sešiem mēnešiem šogad par 18,9% samazinājušās ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem izmaksājamo neto atlīdzību summas, veidojot 13 miljonus latu. Apdrošināšanas līgumu skaita un OCTA cenu samazinājums ietekmējis arī nopelnīto prēmiju apjomu – 19,3 miljoni lati, kas ir par 32,6% mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā.

Vidējās atlīdzību izmaksu lielums par apdrošināšanas gadījumu šogad pirmajā pusgadā turpināja kristies un sastādīja 691 latus, kas ir par 17,1% mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā. Šo kritumu sekmējusi konkurences saasināšanās starp remontdarbu veicējiem, kā rezultātā samazinājušies auto servisu pakalpojumu izcenojumi. Jāmin, ka 81,6% no visas atlīdzību summas veido transportlīdzekļu bojājumu atlīdzības.

Par LTAB

LTAB nodrošina ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību, veicina OCTA sistēmas stabilitāti un attīstību, kā arī saskaņā ar likumdošanu nodrošina izmaksas no OCTA garantijas fonda. LTAB ir Zaļās kartes Biroju Padomes biedrs un pilda Latvijas Zaļās kartes biroja funkcijas.

 

 

Gudriem.lv iesaka:

Ja Tev nepieciešama automašīna neilgam laikam un nevēlies aizņemties to no radiniekiem vai draugiem, atrodi izdevīgāko auto nomas piedāvājumu pie mūsu partneriem  – Discover Car Hire!

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas, Autovadītājiem.