Baltikums piedāvā KASKO polisi ar īpašu dāvanu – AUTOPALĪDZĪBA+

Statistika rāda, ka daudzi Latvijas autovadītāji diemžēl joprojām attiecas vieglprātīgi pret braukšanu reibuma stāvoklī. Lai nepatīkami atgadījumi – sodi, vai, vēl ļaunāk, negadījumi – neizbojātu svētku prieku, AAS „Baltikums” kā pirmais no apdrošinātājiem piedāvā nebijušu akciju – iespēju pēc ballītes nokļūt mājās kopā ar savu auto droši un bez papildu maksas!

Šobrīd pamazām sākas gatavošanās svētku sezonai, jau visai drīz tiks svinētas korporatīvās ballītes, draugu viesības, radu saieti. Nav noslēpums, ka visai bieži un daudz šādos pasākumos tiek lietoti alkoholiskie dzērieni. Statistika tomēr ir biedējoša – pēc Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) datiem, 2010. gada pirmajos deviņos mēnešos fiksēti 485 ceļu satiksmes negadījumi, kuros vismaz viens no autovadītājiem bijis alkohola reibumā. Visbiežāk šādus negadījumus izraisa vieglo automašīnu vadītāji, savukārt nedēļas dienas, kad visbiežāk reģistrēti ceļu satiksmes nelaimes gadījumi, kuros iesaistīti autovadītāji alkohola reibumā, protams, ir piektdiena, sestdiena, svētdiena.
Diemžēl daudzi uzskata, ka nedaudz iedzert drīkst, galvenais, lai alkohola saturs izelpā un asinīs nepārsniegtu noteikto normu. Taču pat neliels alkohola daudzums būtiski maina cilvēka uztveres spēju, turklāt uz katru indivīdu alkohols iedarbojas atšķirīgi.
Bīstams un nepareizs ir arī uzskats, ka pēc dažu stundu miega, aukstas dušas un kafijas viss ir kārtībā – patiesībā alkohols izdalās no organisma noteiktā laikā, un to nekādi paātrināt nevar. Arī paģiru sindroms ir bīstams – reakcijas ir palēninātas, uztveres spējas – traucētas, turklāt automašīnas vadītspēju ietekmē tādi būtiski un paģirām raksturīgi faktori kā roku trīce, galvassāpes, sirdsklauves, paaugstināts asinsspiediens, uzbudināmība vai, otrādi, miegainums. Speciālisti iesaka pēc kārtīgas ballītes pie stūres sēsties vismaz pēc 24 stundām. Jāpiebilst, ka arī vienkārša neizgulēšanās pat bez alkohola lietošanas būtiski traucē koncentrēties un samazina uztveres spējas un reakcijas ātrumu.
Apdrošināšanas akciju sabiedrība „Baltikums”, ņemot vērā to, ka tuvojas svētku sezona un vēloties ieguldīt savu artavu cīņā pret braukšanu reibumā, tai pašā laikā netraucējot autovadītāju labsajūtai, izsludina īpašu akciju – iegādājoties KASKO polisi no 2010. gada 16. novembrim līdz 2011. gada 17. janvārim, katrs saņem īpašu dāvanu – AUTOPALĪDZĪBA+.
„Esam pirmie apdrošinātāji, kas piedāvā ne tikai tehnisko palīdzību dažādu likstu gadījumos, bet, ja tā var teikt, arī „cilvēcisko palīdzību” – ja šoferītis aizbraucis uz pasākumu ar savu auto, bet, kad laiks doties mājup, pie stūres pats sēsties nedrīkst, viņam atliek vien piezvanīt mums pa tālruni 80002001, un bez papildu maksas kopā ar visu auto nogādāsim viņu mājās,” stāsta AAS „Baltikums” mārketinga nodaļas vadītāja Inta Kozinda.
Pozitīvu attieksmi pret šāda veida piedāvājumiem paudis arī CSDD pārstāvis: „Mēs atbalstām jebkuru mēģinājumu mazināt transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā.”
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas.