Katrs iedzīvotājs var aprēķināt plānoto nodokļu izmaiņu ietekmi uz savu budžetu

Interneta vietnē www.manasfinanses.lv aktualizēts nodokļu kalkulators, kas ikvienam Latvijas iedzīvotājam ļauj aprēķināt, kā viņa personīgo budžetu varētu ietekmēt valdības plānotās izmaiņas nodokļos. Swedbank Privātpersonu finanšu institūta izstrādātais kalkulators ir pieejams bez maksas un reģistrēšanās, aprēķinu veikšanai nepieciešams tikai interneta pieslēgums, kā arī informācija par saviem ieņēmumiem un īpašumiem.

Swedbank Privātpersonu finanšu insitūta papildinātais nodokļu kalkulators atspoguļo 2011. gadā plānotās izmaiņas pievienotās vērtības, iedzīvotāju ienākuma, sociālajā un mājokļa nodokļos, ikgadējās auto nodevas izmaiņas, kā arī neapliekamā minimuma, atvieglojuma par apgādībā esošu personu un minimālās algas paaugstināšanu. Kalkulators regulāri tiek aktualizēts atbilstoši jaunākajiem valdības lēmumiem.

Tādējādi jau šobrīd ikviens Latvijas iedzīvotājs, ievadot datus par savu algu, mājokli, auto un ikmēneša pirkumiem, var veikt aprēķinu par plānoto nodokļu izmaiņu ietekmi uz savu personīgo budžetu.

Swedbank Privātpersonu finanšu insitūta aprēķini liecina, ka visvairāk valdības plānoto nodokļu ietekmi izjutīs cilvēki, kas patlaban saņem minimālo algu, kā arī ģimenes, kam pieder vērtīgi nekustamie īpašumi vai eksluzīvas automašīnas. Latvijas vidusmēra ģimenes plānotās nodokļu izmaiņas būtiski neietekmēs.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.