ERGO Life Insurance SE nopelnīja vairāk kā 2,1 milj. eiro

Saskaņā ar Starptautiskā finanšu pārskata standartu (IFRS) novērtējumu šī gada pirmajā ceturksnī ERGO apdrošinātāju grupa Baltijas valstīs prēmijās parakstīja vairāk nekā 33 milj. eiro, kas ir par 4,7% vairāk nekā pērn. ERGO Life Insurance SE nopelnīja vairāk kā 2,1 milj. eiro, kas ir 10 reizes vairāk salīdzinājumā ar līdzvērtīgu periodu pērn. Vislabākie darbības rādītāji sasniegti ERGO Life Insurance SE filiālē Latvijā, kur gūta vairāk kā puses no peļņas.

Šī gada pirmajā ceturksnī ERGO saviem klientiem Baltijas valstīs apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāja vairāk kā 20,6 milj. eiro. Šogad nedzīvības apdrošināšanas atlīdzībās tika izmaksāts par 0,85 milj. eiro vairāk salīdzinājumā ar līdzvērtīgu periodu pagājušajā gadā.
Dr. Kestutis Bagdonavičius, ERGO valdes priekšsēdētājs Baltijā apgalvo: „Mūsu konsekventā un mērķtiecīgā darbība kopā ar atdzīvojošos tirgu veicināja prēmiju pieaugumu. Fakts, ka esam nodrošinājuši savlaicīgu un ātru klientu atlīdzību izmaksu, kuru apjoms pēc dabas stihijām pērn būtiski pieauga, liecina par pārdomātu un ilgtspējīgu kompānijas stratēģiju, tajā skaitā attiecībā uz risku diversificēšanas politiku”.

Šī gada pirmajā ceturksnī ERGO nedzīvības apdrošināšanas segmentā parakstītās prēmijas bija 24,2 milj eiro apmērā, no tiem Igaunijā – 10,2 milj. eiro, Lietuvā – 10,2 milj. eiro, un Latvijā – 3,8 milj. eiro. Savukārt ERGO Baltijas dzīvības apdrošināšanas sabiedrībā visvairāk prēmijās parakstīja Lietuvā – vairāk kā 4 milj. eiro, Latvijā virs 3,5 milj. eiro un Igaunijā virs 1,1 milj. eiro.

"Mēs esam īpaši gandarīti par pirmajiem Eiropas komercsabiedrības ERGO Life Insurance, kas uzsāka darbu ar šo gadu, rezultātiem dzīvības un veselības apdrošināšanā – peļņas pieaugums pierāda acīmredzamu sinerģijas lietderīgumu, un tas arī palīdz radīt novatoriskus apdrošināšanas risinājumus klientiem, atbilstoši viņu vēlmēm un vajadzībām,” norāda Dr. Bagdonavičius.

Šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar identisku periodu pērn, ERGO Baltijā izdevies uzlabot apjomus vairākos apdrošināšanas veidos: ERGO KASKO segmentā Lietuvā sasniedza 33% pieaugumu, tāpat OCTA segmentā Lietuvā virs 34% pieaugumu un Latvijā – 3,2% pieaugumu. Veselības apdrošināšanas prēmiju apjoms palielinājās par vairāk kā 34% Lietuvā un par apmēram 14% Igaunijā.

Tomēr paralēli prēmiju pieaugumam nedzīvības segmentā pieauga arī izmaksāto atlīdzību apjoms, jo īpaši OCTA, KASKO un ceļojumu apdrošināšanā. Tieši lielo izmaksāto atlīdzību dēļ šī gada pirmajā ceturksnī ERGO nedzīvības apdrošināšanas sabiedrībās Baltijā netika gūta peļņa.
Pēc ERGO Baltijas apdrošināšanas sabiedrību jaunākajām prognozēm, šogad Baltijas valstu apdrošināšanas tirgū atgriezīsies izaugsme.
„Likumsakarīgi, nozīmīgs, kopīgs darbs tiks veikts, lai saņemt maksimālu atdevi no iepriekš veiktajām investīcijām. Mēs paredzam, ka ERGO Baltijā turpinās stiprināt savas pozīcijas. Mūsu prioritāte ir izmaksu optimizācija, pārdomāta risku pārvaldība un produktu pielāgošana atbilstoši patērētāju vajadzībām, kā arī būtiska ir apdrošināšanas pakalpojumu kvalitāte un savlaicīga atlīdzību izmaksa, kas savukārt ļauj prognozēt prēmiju un peļņas pieaugumu,” atzīmē Dr. Kestutis Bagdonavičius, ERGO valdes priekšsēdētājs Baltijā.
Viņš uzsver, ka šogad apdrošināšanas tirgus, iespējams, piedzīvos konsolidāciju, kā rezultātā nākotnē Baltijas valstīs būs mazāks apdrošināšanas sabiedrību skaits, līdz ar to uzņēmumiem radīsies iespēja darboties efektīvāk, samazinot izmaksas, kas savukārt ļaus piedāvāt produktus par zemākām cenām
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas.