Gudrais Padoms – kā sagatavot brūklenes ziemai

Šī numura Gudrā Padoma autore ir Olga Bušueva. Olga iesūtīja padomu, kā sagatavot brūklenes ziemai. Balvā par iesūtīto padomu Olga saņem 2 lielās picas. Balvu nodrošina portāls Perkamkopa.lv.

„Ja Tev ir pagrabs, pieliekamais vai plašs balkons, tad šī recepte brūkleņu uzglabāšanai Tev noteikti noderēs. Šī recepte ir vienkārša un ātri pagatavojama, nav nepieciešama speciāla burciņu noslēgšana. Jo ilgāk brūklenes tiek mērcētas, jo garšīgākas tās paliek. Mērcēšanas ūdens kļūst spilgti sarkans un izteikti aromātisks. Mērcēšanas priekšrocība pret saldēšanu un ievārījumu vārīšanu ir tajā, ka šī metode ļauj ogas saglabāt praktiski svaigas, turklāt, nezaudējot vitamīnu sastāvu. Tāpēc var secināt, ka šis sagatavošanas veids ir ne tikai garšīgs un viegli pagatavojams, bet arī veselīgāks par citām konservēšanas metodēm. Uz 5 kg brūkleņu būs nepieciešami 3 litri ūdens, 300 gramu cukura un pavisam nedaudz kanēļa vai vaniļas. Pārlasi ogas, saber caurdurī,  nomazgā un saber sterilizētās 3 litru burkās. Katlā uzvāri ūdeni, pievieno cukuru un kanēli vai vaniļu. Turpini vērīt dažās minūtes. Iegūto sīrupu atdzesē un pārlej ar to ogas. Burkas pārklāj ar marli un atstāj virtuvē 2-3 dienas. Burkas ieliek bļodā, lai sīrups nesatecētu uz grīdas. Vēlāk noņem marli, burkām uzliek vāciņus un novieto aukstā vietā ilgstošai glabāšanai. Ziemā no šīm brūklenēm var pagatavot ķīseli, morsu vai ēst svaigā veidā.”

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.