Iepazīsties ar nākamo Instagram – video publicēšanas aplikāciju Vine

Raksta autors: Vilhelms Meisters

Iepazīsties ar nākamo Instagram – video publicēšanas aplikāciju Vine

Twitter izstrādātā aplikācija strauji guvusi popularitāti sociālo tīklu lietotāju vidū – to aktīvi sākuši izmantot gan tehnoloģiju fani, gan video entuziasti un populāri zīmoli. Aplikācija ļauj dažu sekunžu laikā dalīties ar īsiem video, kuri ērti apskatāmi gan pašā aplikācijā, gan Twitter un Facebook.

Vine piedāvātās iespējas ir visai ierobežotas – maksimālais video ilgums ir 6 sekundes, turklāt video ir kvadrāta formā – līdzīgi kā Instagram bildes. Video uzņemšana notiek citādi kā ierasts – klips tiek uzņemts brīdī, kad pirksts atrodas uz ekrāna, veidojot dinamisku video no dažādiem īsiem fragmentiem. Noskatoties sevis vai cita uzņemto video tas neapstājas, bet turpina iet uz riņķi, atgādinot internetā tik populārās GIF animācijas.

Vine

4 iemesli, kāpēc pēc Vine gūst strauju popularitāti:

1) 6 sekunžu video formāts ir daudz dinamiskāks un iespaidiem bagātāks kā ierastās Instagram fotogrāfijas, turklāt Vine gadījumā papildus efektu dod arī skaņa.
2) Atšķirībā no konkurējošām aplikācijām (piemēram, Viddy) Vine ir daudz mazāk iespēju – nav filtru, ir laika limits, visi video ir kvadrāta formā. Tieši tas padara aplikāciju tik ērti lietojamu.
3) Vine veidotāji ir Twitter – interneta serviss, kurš guvis pietiekami lielu pieredzi, lai saprastu, kā īsajām ziņām jāizskatās un jāfunkcionē, lai iemantotu lietotāju atzinību. Turklāt, Vine ir ļoti glīti integrēts gan Twitter.com, gan mobilajās aplikācijās.
4) Lai gan ir simtiem aplikāciju, ar kuru palīdzību iespējams dalīties ar video, Vine piedāvātais veids ir kas nebijis un tieši tāpēc rada vēlmi nodoties radošiem eksperimentiem.

Atškīrība starp Instagram un Vine visai ironiski atspoguļota šajā attēlā:
Difference Instagram Wine

Ir vairāk kā skaidrs, ka Vine ne tuvu nav perfekts un tuvākajā laikā tam tiks pievienotas dažādas būtiskas funkcijas – varētu teikt, ka šobrīd aplikācija darbojas testa režīmā, un tiks būtiski attīstīta.

Daži radoši Vine pielietojuma veidi, ko iesaku izmēģināt:

1) Pamēģini izveidot īsas filmiņas ar pavisam ikdienišķām lietām, ievērojot laika intervālu – piemēram, tavs rīts. Sekundi ilgs skats pa logu, sekundi ilgs skats uz kafijas krūzi, rīta avīze, iekāpšana auto, ierašanās darbā – pa pavisam īsiem momentiem Tu izveidosi dinamisku klipu.
2) Uzzīmē vārdus vai zīmējumus uz papīra, veidojot animētu klipu.
3) Uzņem fragmentus ar lielu laika nobīdi – dažus kadrus no rīta, dažus pa dienu un dažus vakarā. Šādi Tu pāris sekunžu laikā interesantā klipā būsi aptvēris visu dienu.

Jau pirmajās darbības dienās Vine ir paspējis sacelt rezonansi interneta lietotāju vidū – neizskaidrotu iemeslu dēļ Facebook ir bloķējis Vine piekļuvi sociālajam tīklam, tādēļ pagaidām nav iespējams meklēt Vine lietotājus, izmantojot Facebook draugu sarakstu, tomēr tas nebūt netraucē pievienot draugus, izmantojot Twitter vai adrešu grāmatu.

Vērts pieminēt arī pavisam vienkāršu, bet interesantu projektu – Vinepeek. Šajā servisā dzīvajā nejauši atlasīti redzami Vine klipi, kas tieši šobrīd uzņemti kādā citā pasaules vietā, ļaujot kā caur atslēgas caurumu ieskatīties tajā, cik aizraujoša ir pasaule tieši šobrīd. Ieskaties Vinepeek šeit: Vinepeek.com

Pagaidām aplikācija pieejama tikai iPhone viedtālruņiem, bet jau pavisam drīz tā tiek solīta arī uz citām platformām – kā pirmā sarakstā ir Android.

Izmēģini Vine arī Tu, un dalies savos iespaidos!

Lejupielāde iOS ierīcēm: Vine

Nobeigumā – nelielai iedvesmai apskati 3 radošus Vine klipus!

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Komunikāciju ziņas.