Kas ir Eiropas saskaņotais paziņojums par transportlīdzekļa negadījuma faktiem?

Ja esat ārpus Latvijas iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā (turpmāk – CSNg), nebrīnieties, ka Jums tiek piedāvāts aizpildīt tā saukto Eiropas saskaņoto paziņojumu par transportlīdzekļa negadījuma faktiem, kuram pievienoti norādījumi par Eiropas ceļu satiksmes negadījuma paziņojumu. Šādi paziņojumi ir ieviesti daudzās Eiropas valstīs un, neskatoties uz atšķirībām valodās, pēc satura, uzbūves, teksta un krāsām tie ir identiski.

Šāds paziņojums ir ieviests arī Latvijā un šī paziņojuma veidlapas izsniedz civiltiesiskās atbildības obligātajai apdrošināšanai licencētajās apdrošināšanas sabiedrībās. Ceļu satiksmes negadījuma paziņojums ir jāaizpilda nepārprotami, iezīmējot paredzētajā vietā arī CSNg skici un norādot liecinieku uzvārdus, vārdus un adreses. CSNg apstākļu noskaidrošanu ievērojami atvieglos paziņojumam pievienota Jūsu izgatavota fotogrāfija. Paziņojums ir jāparaksta CSNg iesaistītajām personām. Ar savu parakstu Jūs vai otra puse nevis atzīstat savu vainu, bet gan tikai apstiprināt to, ka Eiropas ceļu satiksmes negadījuma paziņojumā ierakstītie vai ar krustiņu atzīmētie fakti atbilst patiesībai. Otrs Eiropas ceļu satiksmes negadījuma paziņojuma eksemplārs pienākas to līdzparakstījušajam otrajam CSNg dalībniekam.

 

Gudriem.lv iesaka:

Ja Tev nepieciešama automašīna neilgam laikam un nevēlies aizņemties to no radiniekiem vai draugiem, atrodi izdevīgāko auto nomas piedāvājumu pie mūsu partneriem  – Discover Car Hire!

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas, Autovadītājiem.