Vecāki izvēlas Lady Taxi bērnu pārvadāšanai | TVNet

Sākoties jaunajam mācību gadam, šā gada septembrī vien ar Lady Taxi jau ir noslēgti septiņi jauni līgumi ar vecākiem par bērnu pārvadāšanu bez vecāku klātbūtnes, pavisam Lady Taxi patlaban ir ap 20 šādu līgumu.

Kā rāda statistika, dienā ir aptuveni 10 izsaukumi par bērnu pārvadāšanu gan kopā ar vecākiem, gan bez vecākiem. Visvairāk brauc tieši mammas ar zīdainīšiem. Visos taksometros ir bērnu krēsliņi, par kuriem atsevišķa maksa netiek prasīta. Ja vecāki ir noslēguši līgumu ar Lady Taxi, tad uzņēmums cenšas vienam bērnam piešķirt vienu ekipāžu, lai bērnam katrā brauciena reizē nav lieks pārdzīvojums, sastopot jaunu šoferīti. Parasti pirmajā reizē kāds no vecākiem tiek lūgts aizbraukt līdzi bērnam, lai iepazītos un visu sīki izstāstītu, kas jāņem vērā. Tajā pašā laikā

 

Lady Taxi šoferītes iepazīstas ar bērnu, jo katrs no viņiem ir sava individualitāte ar savu raksturu un niķiem.

 

Lady Taxi septiņos darba gados ir uzkrāta pieredze un iemantota vecāku uzticēšanās, lai nodrošinātu bērnu pārvadāšanu atbildīgi un droši arī bez vecāku klātbūtnes. Vecāki arvien vairāk izvēlas izmantot profesionālu autovadītāju palīdzību, lai viņu atvases laikus varētu nokļūt bērnudārzā vai skolā, piedalīties ārpusskolas pulciņos, apmeklēt baseinu un citas sporta nodarbības, kā arī apciemot draugus, kamēr vecāki ir aizņemti darbā. Galvenie vecāku ieguvumi ir gan viņu personīgā laika un ģimenes budžeta ekonomija, gan arī sirdsmiers, ka bērns būs aprūpēti ceļojis pa savu maršrutu un noteiktā laikā būs nokļuvis mājās. Tādējādi arī bērniem ir nodrošināta viņu izvēles brīvība, iegūts laiks un drošība. Dažkārt skolēnam ir sarežģīti nokļūt no skolas uz sporta nodarbes vietu, jo ir jāpārvietojas ar vairākiem sabiedriskā transporta līdzekļiem.

 

Lai gan Latvijā nav veikts pētījums par to, cik lielā mērā vecāki saviem bērniem ir «taksometru vadītāji», tomēr interesanti ir paraudzīties uz Lielbritānijā veikto pētījumu datiem. Pavisam nesen, 2013. gada augustā portālā Mail Online publicētie pētījuma dati uzrāda, ka vidēji mammas un tēti kā taksisti katru gadu mēro vairāk nekā 2000 km savu atvašu pārvadāšanai, kas līdzinās braucienam no Londonas uz Cīrihi un atpakaļ. Pārsteidzošs izrādījās laika patēriņš, esot taksista lomā, – katru nedēļu tās ir 6 stundas un 43 minūtes.*

 

Vecāki, kas izmanto Lady Taxi pakalpojumus, tos atzinīgi novērtē kā milzīgu atspaidu resursu ietaupīšanā, visvairāk uzsverot laika un finanšu ietaupījumus. Vecākiem ir būtiski, lai komunikācija ar viņu bērniem ir laipna, draudzīga un atbalstoša un lai ceļojums būtu drošs. Ne mazāk svarīga ir ceļojuma maršruta un norēķinu plānošana. Par pakalpojumu norēķinās vecāki, nevis bērni. Norēķini tiek veikti reizi mēnesī, tie ir viegli prognozējami, jo gan maršrutu, gan tēriņus saplāno jau pirms braucieniem.

 

Liene Anuže par iemesliem, kāpēc izvēlējusies šo pakalpojumu, saka: «Tā ir laika (un tas ir tas pats, kas nauda!) ekonomija. Šāds serviss ļauj pat uzlabot ģimenes budžetu – jo skolēnam tiek nodrošināta nonākšana visos nepieciešamajos mācību un nodarbību punktos, bet vecāki tai pašā laikā turpina pilnvērtīgi strādāt un nesamazināt kopējos ģimenes ienākumus. Lady Taxi spēj elastīgi un maksimāli atbildīgi pārvadāt ļoti sensitīvu klientu loku, t.i., bērnus, pie tam uzņemas atbildību to organizēt bez vecāka vai bērna radinieka klātbūtnes. Turklāt taksometru vadītājas prot komunicēt ar bērniem, kas ir ļoti svarīgi, nodrošinot bērnu pārvadājumus.»

 

Elviss Bruzinskis, SIA «RC» tehniskās struktūrvienības vadītājs, atzīst Lady Taxi pakalpojumu izdevīgumu: «Šis uzņēmums sevi ir pierādījis kā uzticamu sadarbības partneri mūsu ģimenei. Lady Taxi pakalpojumus izvēlējāmies, jo bija nepieciešamība nogādāt trešās klases skolnieci pēc skolas uz mājām vai ārpusskolas nodarbībām. Ņemot vērā to, ka abi vecāki strādā, mums nebija iespēju pašiem izvadāt šajos maršrutos darba laikā. Turklāt arī skolas darba laiks ir tikai līdz 15.00.

 

«Vienā brīdī sapratām, ka izvadāt dēlu uz nodarbībām darba laikā vairs nevaram, bet viņam vienam pašam, sakarā ar nepieciešamību vairākas reizes pārsēsties, tas būtu ļoti grūti un aizņemtu daudz laika. Auklītes nolīgšana šādam pasākumam būtu dārga, un nav jau arī tik daudz aukļu, kas brauc ar mašīnu. Man patīk, ka šajā kompānijā taksistes ir sievietes – psiholoģiski vieglāk viņām uzticēt savu bērnu. Arī tas, ka dēla plānu maiņas gadījumā (slimība, papildu nodarbības utt.) ļoti operatīvi var mainīt laiku un vietu, kur taksis atbrauc, kā arī vispār atteikt braucienu, kas nebūtu iespējams gadījumā ar aukli,» par savu izvēli saka Anita Matisone, juriste.

 

Savukārt biedrības «Latvijas Samariešu apvienība» medicīniskās komisijas administratore Diāna Gārde-Zvirbule saka: «Lady Taxi priekšrocību saskatu tajā, ka autovadītājas ir sievietes un, kā zināms, sievietes ir maigākas un iecietīgākas. Lady Taxi ir bērniem draudzīgs uzņēmums. To novērtēju, jo bērnam nav jāmaksā nauda par pakalpojumu, līdz ar to nepastāv risks, ka skolā kāds viņam atņems naudu un pēc tam bērns nevarēs tikt mājās. Liels pluss ir tas, ka var norēķināties par iepriekšējo mēnesi un pakalpojuma summa ir prognozējama.»

 

Lady Taxi strādā tikai sievietes, tāpēc rūpes par bērniem un ģimenēm ir dabiskas.

 

Autovadītājas pašas ir mammas, tāpēc labi saprot vecāku vajadzības un labi saprotas gan ar bērniem, gan ar vecākiem.

Lady Taxi šoferīte Līga Valaine (pašai ir 4 bērni): «Katram bērniņam ir jāatrod īpaša pieeja, jāmāk ieiet bērna pasaulē, lai rastu kontaktu. Galvenais ir panākt, lai bērns pieņem mūs un jūtas ar mums drošībā. Protams, nedrīkst arī aizmirst par īpašu uzmanību uz ceļa. Bērns ir pats dārgākais, ko mums uztic vecāki, tā ir ļoti liela atbildība, bet arī liels lepnums, ka tieši mums uzticas.» Šoferīte Vanda Novikova: «Visinteresantāk taksometrā ir vest zīdainīšus. Tad atbildības sajūta palielinās divkārtīgi un dažreiz rodas vēlme pielikt pie auto bākugunis.»

 

Šoferīte Inese Kauķe: «Man ļoti patīk komunicēt ar bērniem. Vienreiz vedu mājās puisīti Oskaru, kuru regulāri vedam no skolas uz mājām, nejauši pabraucu garām mājai un teicu Oskaram: «Atvaino, es aizdomājos!» Uz ko puisītis man atbildēja: «Es arī skolā katru dienu tā aizdomājos…»

 

Par Lady Taxi

 

Lady Taxi taksometru pakalpojumu tirgū darbojas kopš 2006.gada. Uzņēmuma misija ir nodrošināt pasažieriem kvalitatīvus un finansiāli uzticamus taksometru pakalpojumus.

 

Uzņēmums par savām prioritātēm uzskata korporatīvo klientu un viņu klientu un draugu pārvadāšanu, ģimeņu un bērnu bez vecāku klātbūtnes pārvadāšanu. Visas automašīnas ir aprīkotas ar bērnu sēdeklīšiem. 2013.gada vasarā Lady Taxi mainīja savu vizuālo identitāti, tagad mašīnas ir personalizētas – katrai mašīnai ir savs individuāls un neatkārtojams vārds, piemēram, Ievas taxi, Daces taxi, Lindas un citas.

 

Lady Taxi atbalsta sieviešu lakrosa komandu LSPA/Lady Taxi. Vairākas spēlētājas ir Latvijas lakrosa izlases sastāvā.

 

Raksts ņemts no portāla TVNet.lv

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.