Nesen Latvijā ienākušo iPhone 4 jau vasarā varētu nomainīt revolucionārāka ierīce

Šomēnes LMT beidzot uzsācis Apple viedtālruņa iPhone 4 tirdzniecību, neliekot klientiem gaidīt vairākus mēnešus ilgstošās rindās. Tikmēr pasaules mediji ziņo par iPhone 5 nākšanu klajā jau šā gada vasarā, turklāt funkcionalitātes ziņā jaunā ierīce būšot krietnu soli priekšā saviem priekštečiem — vēsta db.lv.

Bloomberg rīcībā nonākusi informācija, ka Apple nākamās paaudzes iPhone būs aprīkots ar tehnoloģiju, kas ļaus šo ierīci izmantot gan GSM, gan CDMA tīklos, tādējādi pirmo reizi vēsturē iPhone varēs izmantot visos mobilajos tīklos visā pasaulē.

Šāda tehnoloģija jaunajā iPhone tikšot iestrādāta saistība Apple plānu piedāvāt sava produkta lietotājiem īpašu pakalpojumu. Proti, kompānija Apple esot uzsākusi sadarbību ar SIM karšu izstrādātāju Gemalto, lai izveidotu unikālu SIM karti, kas ļautu iPhone lietotājam ar speciālas lietojumprogrammas palīdzību jebkurā laikā un vietā pieslēgties citam sakaru operatoram pēc brīvas izvēles principa.
Ar šādu ideju gan nav mierā Eiropas mobilo sakaru operatori, kas draudējuši pārtraukt subsidēt iPhone, ja Apple turpinās darbu pie šīs tehnoloģijas un ieviesīs to jaunajos iPhone viedtālruņos.
LMT preses sekretāre Elīna Lidere apstiprināja, ka kopš šī gada 7. februāra ir iespēja ar LMT starpniecību iegādāties iPhone 4 viedtālruni, nestāvot pēc tā rindā un pieprasījums esot liels.
Tāpat arī vēstīts, ka Apple strādājot arī pie mazākas un lētākas iPhone versijas, kas maksāšot 200 ASV dolārus un tirgū parādīšoties šā gada vidū.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Komunikāciju ziņas.