OCTA jāiegādājas arī traktortehnikai

Līdz ar aktīvo lauksaimniecības darbu sezonas sākumu apdrošināšanas sabiedrība ERGO atgādina, ka OCTA jāiegādājas ikvienai traktortehnikai, kas tiek izmantota vispārējā ceļu satiksmē – neatkarīgi no pārvietošanās reģiona, attāluma vai intensitātes.
Tāpat ERGO atgādina, ka pārvietojoties ar neapdrošinātu traktortehniku, tās vadītājs riskē ar lieliem finansiāliem zaudējumiem – Latvijā līdz šim lielākā izmaksātā atlīdzība saistībā ar negadījumu, kur iesaistīta traktortehnika, sastāda vairāk kā 70 000 latu.

ERGO arī atgādina, ka saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanu, lauksaimniecībā izmantojamajai traktortehnikai OCTA iegādei ir paredzēta 30% atlaide.

„Uz traktortehnikas vadītājiem attiecas tieši tādi paši ceļu satiksmes drošības noteiktumi kā uz jebkuru citu ceļu satiksmes dalībnieku. Tamdēļ līdz ar aktīvo lauksaimniecības darbu perioda sākumu, pārvietoties ar neapdrošinātu traktortehniku ir īpaši riskanti un neapdomīgi. ERGO informācija liecina, ka Latvijā lielākā līdz šim izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība par zaudējumiem, kurā iesaistīts Latvijā reģistrēts traktors, sastāda vairāk kā 70 000 latu,” informē Lilita Linde, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktore.

Kā liecina *Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras statistika, uz doto brīdi Latvijā kopumā reģistrēti 84 420 traktori un 40 420 traktoru piekabes.

Lilita Linde, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktore: „Nereti iemesls, kādēļ traktortehnikai netiek iegādāta OCTA, ir arguments, ka tā praktiski nepiedalās ceļu satiksmē un tiek izmantoti vienīgi lauku darbos. Diemžēl ERGO pieredzē ir gadījumi, kad nelaimes gadījumus noticis, ar traktortehniku šķērsojot vietējo ceļu. Ņemot vērā iespējamos traktortehnikas gabarītus, šādu sadursmju rezultātā radušies zaudējumi visbiežāk ir ļoti lieli un sekas – smagas.”
Tamdēļ ERGO apdrošināšanas speciālisti iesaka iegādāties OCTA traktortehnikai arī tādā gadījumā, ja nepieciešamība piedalīties ceļu satiksmē būs īslaicīga.

Kopumā ERGO dati liecina, ka visbiežāk traktortehnikai OCTA tiek iegādāta uz 6 mēnešu periodu. Turklāt aprīlī un maijā tiek iegādāti aptuveni 70% no kopējā traktortehnikas OCTA skaita. Tā vērtējama kā likumsakarīga un stabila sezonāla tendence, un gatavojoties pavasara un vasaras lauku darbiem.
Lai veicinātu tendenci iegādāties OCTA apdrošināšanu lauksaimniecības tehnikai, līdz pat maija beigām ERGO sniedz iespēju apdrošināt piekabes tikai par 1 latu.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas.