Siksnis: banku cīņa par klientu atgriezīsies

Tā kā banku sektorā ieņēmumi ir ļoti strauji samazinājušies, nākamajā gadā atgriezīsies konkurence banku sektorā. Cīņa par klientu būs, paredz Nordea bankas Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis, — vēsta db.lv.

Lai bankas spētu palielināt ieņēmumus, ir jāatsākas aktīvākai kreditēšanai. Arī Swedbank valdes locekle Oksana Sivokobiļska iepriekš norādījusi, ka tuvāko trīs līdz piecu gadu laikā, bet, iespējams, arī ātrāk, bankas atkal sāks agresīvi piedāvāt kredītus. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāja Irēna Krūmane arīdzan ir norādījusi, ka agresīvāka kreditēšanas atsākšanās ir iespējama tad, kad bankas saskatīs potenciālu. V. Siksnis arī atklāja, ka 2009. un 2010. gada zaudējumi bankām ir « noēduši» visu to peļņu ko tās guva «treknajos gados» kopš 2004. gada. Bankas turpinās arī turpmāk veidot uzkrājumus zaudējumiem, taču darīs to daudz mazākā apjomā., jo iepriekšējos gados uzkrājumi tika veidoti «drosmīgi».

«Domāju, ka vēlākais nākamgad banku sektors kopumā atsāks strādāt ar peļņu. Tomēr spēku samērs būs mainījies. Krīzes laikā esam bijusi banka „numur viens” Latvijā. Kopš 2007.gada beigām esam palielinājuši kredītportfeli par 25% un noguldījumu apjomu par 21%. Mūsu 3.ceturkšņa rezultāts pierāda, ka atsākoties ekonomikas izaugsmei Latvijā būsim vieni no pirmajiem, kas izjutīs šī procesa pozitīvās sekas,» cer Nordea vadītājs.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.