Tele2 atzīmē 10 izaugsmes gadus Latvijā

Desmit darbības gados Latvijā mobilo sakaru operators Tele2 ir kļuvis par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinātu runas pārraides kvalitātes līderi, vienlaikus nodrošinot Tele2 sakaru tīkla pārklājumu 99,6% iedzīvotāju un investīcijām tīkla infrastruktūrā sasniedzot 145 miljonus latu. Tāpat desmit gadu laikā Tele2 valstij nodokļos samaksājis vairāk nekā 150 miljonus latu. Tele2 ir atzīts par produktīvāko uzņēmumu telekomunikāciju nozarē Latvijā, kuru izvēlējušies vairāk nekā miljons iedzīvotāju.

“Tele2 ir pirmatklājējs un izaicinātājs mobilo sakaru jomā Eiropā, vienlaikus ieņemot profesionāla nozares dalībnieka lomu. Latvijā Tele2 ienāca 2000.gadā, liberalizējot mobilo sakaru tirgu, nodrošinot pilnvērtīgu konkurenci un piedāvājot iedzīvotājiem cenas ziņā pieejamus mobilos sakarus. Tele2 ir būtiski sasniegumi un devumi mobilo sakaru nozares attīstībā un daudzi no tiem sākas ar vārdiem “Tele2 pirmais Latvijā…”,” saka Valdis Vancovičs, Tele2 valdes priekšsēdētājs.

Pirms desmit gadiem daudziem iedzīvotājiem mobilie tālruņi un līdz ar to – arī mobilie sakari, nebija pieejami augstās cenas dēļ. Jau pirmajā darbības gadā Tele2 uzsāka piedāvāt subsidētos telefonus par cenu sākot no 1 lata. Zelta Zivtiņa ir pirmā Latvijā ieviestā priekšapmaksas karte, kas joprojām ir līderpozīcijā šajā pakalpojumu segmentā. Tele2 bija pirmais mobilo sakaru operators, kura klientu skaits pārsniedza vienu miljonu – tas notika jau 2005.gadā. Šogad Tele2 atvēra pirmo mobilo telekomunikāciju interneta veikalu veikals.tele2.lv un pirmo mobilo telekomunikāciju veikalu, kas kopā ar Tele2 ekspertiem dodas pa Latvijas reģioniem. Tāpat no septembra Tele2 piedāvā saviem klientiem izmantot īpaši izdevīgu uzziņu dienestu 8811, radot konkurenci arī šajā tirgus segmentā.

“Mūsu prioritātes nākamajos gados būs sakaru kvalitātes nostiprināšana, teicama klientu apkalpošana, kā arī labākā piedāvājuma nodrošināšana kvalitātes un cenas ziņā. Tele2 tirgus daļa mobilo sakaru jomā pēc klientu skaita Latvijā ir apmēram 44%, un turpmākajos gados mūsu mērķis ir to palielināt gan privātajā, gan uzņēmumu sektorā,” uzsver V.Vancovičs.

2004.gadā Tele2 sāka reklamēt mobilo internetu telefonā, un gadu vēlāk pirmais uzsāka darbību 3G tīklā (licences tika iegādātas 2002.gadā valstij samaksājot 5,8 miljonus latu), piedāvājot videozvanu, ātrāku datu pārraidi un mobilo internetu.

“Esam sagatavojušies nākamās paaudzes mobilo sakaru ieviešanai Latvijā. Pēc dažiem gadiem 4G telefonu un citu klienta gala iekārtu piedāvājums būs pietiekami plašs un par izdevīgāku cenu. Savukārt 3G tehnoloģija, kas pašlaik nodrošina lielākos datu pārraides ātrumus mobilajā internetā, vēl ne tuvu nav izmantojusi savas iespējas. Mums ir nopietni plāni 3G jaudas attīstīšanā. Jau nākamgad plānojam lejupielādes ātrumu palielināt līdz 21 megabitam sekundē. Tehnoloģija ļauj palielināt datu pārraides ātrumu vēl vairāk, tādēļ tuvākajos gados pieaugs 3G datu pārraides jauda, un tas būs vēl viens solis tuvāk nākamās paaudzes mobilajiem sakariem,” piebilst V.Vancovičs.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Komunikāciju ziņas.