“airBaltic” vadītāju no 3 kandidātiem izvēlēsies piektdien

Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") trešais valdes loceklis un vadītājs tiks iecelts padomes sēdē piektdien, 21.oktobrī. Patlaban uz šo amatu pretendē trīs kandidāti – viens no tiem ir bijušais Ungārijas lidsabiedrības "Malev" vadītājs Martins Gauss.

 

Kā atzina "airBaltic" padomes priekšsēdētājs Gints Kiršteins, izvēlētās trīs kandidatūras ir ārvalstu pilsoņi un patlaban tiek izvērtēta to piemērotība "airBaltic" vadītāja amatam.

 

Pārējo divu kandidātu vārdus Kiršteins neatklāja, norādot, ka slikti jau ir tas, ka presē parādījies Gausa vārds. Viņš skaidroja, ka, tik īsā laikā izvēloties uzņēmuma vadītāju, pastāvot riski, tāpēc noslēdzot līgumu tikšot mēģināts nodrošināties pret tiem. Padomes priekšsēdis gan skaidroja, ka visas trīs kandidatūras esot profesionāļi un izvēlētā persona spēs izvest "airBaltic" no finanšu problēmām.

 

Patlaban "airBaltic" valdē darbojas aviokompānijas operāciju vadības direktore Laila Odiņa un bijušais investīciju baņķieris Vitolds Jakovļevs.

 

Kā ziņots, starp "airBaltic" akcionāriem tika parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai, Latvijas valstij un BAS lidsabiedrībā ieguldot 153 miljonus eiro (107,1 miljonu latu). Saskaņā ar "airBaltic" akcionāru vienošanos tika izbeigts valstij neizdevīgais akcionāru līgums.

 

"Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un "Baltijas Aviācijas sistēmas" (47,2%). "Baltijas Aviācijas sistēmas" vienādās daļās pieder bijušajam lidsabiedrības vadītājam Bertoltam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

 

Avots: www.tvnet.lv

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.