Asociācija: nākotnē lats par litru degvielas nebūs jāmaksā

Lai arī pasaulē naftas cenas kāpj samērā strauji, Latvijā degvielas cena pašlaik turas apmēram vienā līmenī, un tuvākajā laikā lielas cenu izmaiņas nav gaidāmas, pastāstīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) prezidents Ojārs Karčevskis.


Pašlaik gan dīzeļdegvielas, gan benzīna cenas Latvijas degvielas uzpildes stacijās turas aptuveni vienā līmenī, nenotiekot straujām izmaiņām. Karčevskis prognozēja, ka, ņemot vērā notiekošo pasaulē, arī Latvijā cenas pamazām, bet, visticamāk, pieaugs, tomēr iespējamību, ka degvielas cena sasniegs latu par litru, Karčevskis izlēdza pilnībā.


"Patlaban situācija ir tāda, ka dolāra kurss attiecībā pret eiro kāpj, kas Latvijas situācijā ir labi. Grūti prognozēt par nākotnes notikumiem, tomēr domāju – ja arī degvielas cenas Latvijā pieaugs, tad tas notiks ļoti pamazām, un to, ka cena varētu sasniegt latu litrā, es apšaubu pilnībā. Tik liela summa nebūs jāmaksā ne tagad, ne nākotnē," teica LDTA prezidents.


Viņš klāstīja, ka, neskatoties pat uz masveidīgo emigrāciju, Latvijā nav novērots būtisks degvielas patēriņa kritums – degvielas patēriņš līdz jūlijam, salīdzinot to ar šo pašu laika posmu 2010.gadā, nav būtiski mainījies.


Jaunākie degvielas patēriņa dati vēl nav pieejami, tomēr Karčevskis pieļāva, ka degvielas patēriņš šogad noteikti nemazināsies.


Pēdējo reizi degvielas tirgotāji – "Latvija Statoil" un "Neste Latvija" – degvielas cenas mainīja otrdien, 11.oktobrī, kad 95. benzīna un dīzeļdegvielas cenas Rīgā tika palielinātas attiecīgi par vienu un 0,5 santīmiem litrā. "Latvija Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās 95. benzīns pašlaik maksā 92,9 santīmus litrā, bet dīzeļdegvielas cena ir 92,4 santīmi litrā. Savukārt "Neste Latvija" automātiskajās degvielas uzpildes stacijās 95. benzīns maksā 91,7 santīmus litrā, bet dīzeļdegviela nopērkama par 91,2 santīmiem litrā.

 

Avots: www.financenet.lv

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.