Ātro kredītu priekšrocības un trūkumi

Kā izvairīties no kreditēšanas pakalpojumu izmantošanas? Iekārtot savu dzīvi tā, lai vispār nevajadzētu aizņemties – tas ir vislabākais iespējamais variants. Tomēr bieži vien dzīve mēdz iegrozīties savādāk, nekā sākotnēji plānots, un tā notiek ar lielāko daļu no mums. Iemesli tam ir visdažādākie, tomēr viens no galvenajiem – daudzi strādā algotu darbu un saņem fiksētus ikmēneša ienākumus. Tādējādi iespējas regulāri novirzīt uzkrājumiem ievērojamas naudas summas ir visai ierobežotas. Arī atliekot kādu summu, tas tiek darīts kāda lielāka mērķa vārdā vai “nebaltai dienai”. Līdz ar to, kolīdz rodas pēkšņi un neparedzēti izdevumi, bieži to segšanai esam spiesti paļauties uz aizdevumu. Brīžos, kad nauda nepieciešama uzreiz, ir skaidrs ka ātrie kredīti tiek uzskatīti par noderīgu un uzticamu risinājumu. Šajā rakstā uzskaitīsim dažādas ātro kredītu priekšrocības un trūkumus, ar kuriem der iepazīties, pirms pieņemt lēmumu aizņemties.

 

Ātro aizdevumu priekšrocības

Pirmā un galvenā šī aizdevuma veida priekšrocība ir ātrā un ērtā pieteikšanās bez ķīlas vai galvojuma. Ja tev pēkšņi ir nepieciešams segt neparedzētus izdevumus un tavā rīcībā nav ievērojama nodrošinājuma, ātrais kredīts būs piemērots risinājums. Ātro kredītu kompānijas visbiežāk nejautā nekustamā īpašuma ķīlu vai papildus galvojumu. Galvenā šo kompāniju prasība ir stabils darbs ar regulāriem ienākumiem, kuri ir pietiekami, lai atmaksātu aizdevumu. Aizdevuma summas ir nelielas, līdz ar to atmaksa nesagādā grūtības. Pieteikšanas process un pieteikuma izvērtēšana, apstiprinājums un aizdevuma izsniegšana norisinās diezgan ātri. Vairumā gadījumu ātro kredītu kompānijas izsniedz aizdevumus un pārskaita nepieciešamo naudas summu uz klienta bankas kontu stundas laikā vai tajā pašā dienā. Pozitīvi ir arī tas, ka, izvērtējot aizdevuma pieteikumu, ātro kredītu kompānijas ņem vērā visus riskus, rūpīgi nosakot pieteicēja maksātspēju, tādā veidā pasargājot kredītņēmējus no neapdomīga soļa.

 

Ātro kredītu trūkumi

Kā ikvienam finanšu produktam, arī ātrajiem aizdevumiem ir savi trūkumi. Vislielākais mīnuss ir tieši iespēja saņemt aizdevumu ļoti īsā laikā. Šī kreditēšanas pakalpojuma īpašība tiek bieži ekspluatēta patēriņa preču izpārdošanu un atlaižu laikā. Pirms iegādāties mājsaimniecības vajadzībām kādu lielāku pirkumu, izmantojot kreditēšanas pakalpojumu, noteikti apdomā, vai iekārojamā lieta tiešām ir nepieciešama tik ļoti, lai tās iegādei ņemtu aizdevumu. Bieži vien laiks pārdomām noder, lai izvērtētu pirkuma lietderību.

 

Pirms aizņemšanās rūpīgi salīdzinot šī kreditēšanas pakalpojuma priekšrocības un trūkumus, ir skaidrs, ka ātrie kredīti var būt ļoti noderīgs īstermiņa risinājums, kam nav nepieciešama ķīla vai galvojums. Protams, ar nosacījumu, ka kredīta ņēmējs prot nospraust robežas, lai kredīts nekļūtu par apgrūtinājumu. Izpētīt un saprast šī kredīta veida vissmalkākās nianses ir ļoti svarīgi. Ja tas tiek darīts un tiek pieņemts pārdomāts lēmums, ka aizņemties tiešām ir nepieciešams, ātrie kredīti ir noderīgs aizdevuma veids, lai segtu neparedzētus izdevumus.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Esi uzmanīgs!, Finanšu ziņas, Gudrās informācijas kumosiņš.