Kā ietaupīt naudu? Daži padomi sievietēm no kādas citas personīgās pieredzes

Attiecībā uz apģērbu esmu novērojusi sevī kādu modeli, kas man palīdz ietaupīt naudu, to iegādājoties. Šobrīd veikalu piedāvājums ir milzīgs, un lietas, kas tiek pārdotas, ir ļoti skaistas. Dažkārt gribas visu! Tomēr ejot veikalā ar šo burvīgo piedāvājumu, ieturi zināmu skepticismu. Tu esi tā vērta, lai izvēlētos tikai vis – vislabāko, kas tev piestāv. Nepērc ar domu – izskatās normāli, gan jau kaut kur uzvilkšu. Pērc tikai tad, ja izskatās neatvairāmi, satriecoši, fantastiski un ar analītisko prātu saprotot, ka diez vai ko līdzīgu dabūsi kur citur. Tā tu nošauj divus zaļus ar vienu šāvienu – pērc tikai tās drēbes un aksesuārus, kas tevi padara vienreizēji skaistu un ilgtermiņā ietaupi, netērējot naudu uz daudzām lētām, nekvalitatīvām lietām. Tas pats arī ar aksesuāriem – labāk daži, bet ar nezūdošu vērtību, nekā milzum daudz bižutērijas, kas nolietojas un kolekcija atkal jāatjauno.
Starp citu, arī Second Hand veikalu produkcija kļūst arvien labāka! Tur nereti var atrast jaunas, skaistas lietas par lētām naudām. Tikai šajos veikalos jāvadās tieši pēc šiem pašiem principiem – tas nekas, ka lēti. Pērc tikai tad, ja šī lieta izskatās neatvairāmi un nevainojami.
Runājot par pārtiku – saraksti ir nogurdinoši. Man patīk iet veikalā, nopērkot ēdienu tikai tik daudz, cik zinu, ka šodien apēdīšu. Tā pārtikas produkti nepaliek veci, tā ietaupot naudiņu. Turklāt katru dienu ēdu pilnīgi svaigu pārtiku! Vasarā neslinko un savāc visu, ko daba piedāvā un ko ziemā varēsi izmantot! Vienkāršākais – tējas! Pelašķi, liepu ziedi, pat jaunie egļu skuju dzinumi, kuros C vitamīna ir tik daudz, ka pietiek ilgam laikam!
Manikīrs, pedikīrs, skaistumkopšana – daudz ko vari veikt pašas spēkiem. Man agrāk likās, ka manikīru veikt pašai sev ir „neiespējamā misija”, bet – jo vairāk prakses, jo labāk sanāk. Pašlaik to veicu jau tik ātri un labā kvalitātē, ka pat draudzenes neatšķir, kad esmu taisījusi pati un kad gājusi uz salonu. Ja tomēr vēlies profesionāļa darbu, ir tik daudz lieliski akciju piedāvājumi! To ir ļoti daudz, vari izvēlēties sev piemērotākos, nereti ietaupot pat 2/3 no pamatsummas. Runājot par skaistumkopšanu – būsim godīgas. Modē atgriežas viss dabiskais. Labāk piecreiz parūpēties par labu sejas un ķermeņa ādu, nekā to noziest ar tonālajiem un „pārcepties” solārijā (turklāt atliek vien nedaudz pārspīlēt un visi klusībā nevis tevi apbrīnos, bet smīnēs). Izmanto vienu produktu vairākas reizes! Piemēram, ādu lieliski attīra kafijas biezumi. Katru reizi mazgājot traukus, es ierīvēju rokas ar šiem biezumiem un ne reizi vien esmu dzirdējusi no apkārtējiem, ka āda ir vienreizēji maiga.
Staigā kājām un ietaupi „uz sabiedriskā transporta rēķina”. Staigāt ir ļoti veselīgi un organismam vajadzīgi.
Esi aktīva, neesi kūtra – piedalies konkursos un izmanto iespējas, ko dzīve piedāvā! Lai izdodas!

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.