Kā tikt vaļā no miltu kodēm virtuvē?

“Nedēļas gudrā padoma” konkursā šoreiz par uzvarētāju atzīta Dana K. – viņa mums iesūtījusi padomu kā atbrīvoties no miltu kodēm virtuvē, par ko balvā saņem divus “WellWoman” komplekso vitamīnu komplektus 15 latu vērtībā. Par balvu pateicamies portālam Perkamkopa.lv!


Lūk Danas iesūtītais padoms:
“Vairākus gadus bezcerīgi cīnījāmies ar miltu kodēm virtuves skapīšos. Šie kukaiņi visās burciņās (pat slēgtās!), maisiņos un citos iepakojumos ar putraimiem un citu pārtiku sadēj savas oliņas un no tām visai ātri attīstās mazi tārpiņi, kas savij ēdamajā savus tīklus un sabojā visu iepakojumu. Vismaz reizes desmit man nācā izbērt laukā neskaitāmus kilogramus birstošās pārtikas produktu! Nelīdzēja ne skapīšu regulāra mazgāšana, ne lidojošo kožu tvarstīšana.


Cīņa ar manu uzvaru noslēdzās pēc ciemošanās pie mana vīra vecmammas. Gudrā lauku sieviņa ieteica izvietot katrā skapītī vaļēju trauciņu ar etiķa esenci vai vienkārši etiķi (ar laiku ūdens no tā izgaros un tas kļūs gandrīz tikpat koncentrēts cik esence). Der glāzīte, arī vaļēja pudele. Palaikam šo trauciņu saturs jāatjauno. Tas patiešām līdzēja, jau pēc pāris dienām virtuvē nemanīju vairs lidināmies nevienu miltu kodi un skapīšos esošajā pārtikā to pēcnācēji arī vairs nav redzēti ne reizes.”

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.