Все купоны, акции, скидки Латвии

Все скидочные купоны
Tradīcijām bagātas vakariņas DIVIEM ebreju virtuves restorānā „Menora” ar 50% atlaidi. Īstais laiks nogaršot „Gefilte fiš”

Tradīcijām bagātas vakariņas DIVIEM ebreju virtuves restorānā „Menora” ar 50% atlaidi. Īstais laiks nogaršot „Gefilte fiš”

Старая цена
27.00 €
Новая цена
13.50 €
− 50% Подробнее

Shalom!

Laipni lūdzam ebreju virtuves pasaulē, kur ikviens ēdiens, ikviena sastāvdaļa un ikviens galda servēšanas priekšmets sevī nes seno ebreju tradīciju garu.

Omulīgajās restorāna telpās jūs jutīsieties brīvi un nepiespiesti un, baudot gardos tradicionālos ēdienus, aizmirsīsiet par visu uz pasaules. Šie ēdieni garšo tik lieliski, ka vienkārši nav iespējams domāt par kaut ko citu, kā vien to garšas baudīšanu.

Ebreju ēdieni var pastāstīt par šīs tautas vēsturi, dzīvesveidu un nacionālo gaumi. Reliģiskās tradīcijas zināmā mērā ietekmējušas ebreju virtuvi, nosakot īpašus ierobežojumus sastāvdaļu izvēlē un to kombinēšanā ar citām sastāvdaļām. Ne ēdienos, ne ēdienkartē nedrīkst kombinēt gaļu (vai putna gaļu) ar pienu. Uzturā nedrīkst lietot „sarkano gaļu” un cūkgaļu. Ēdienu gatavošanā ļoti bieži tiek kombinēti dzīvnieku izcelsmes produkti ar augu izcelsmes produktiem, kas ievērojami paaugstina ēdienu bioloģisko vērtību.

Ebreju kulinārijā ir ierobežota garšvielu lietošana gan asortimenta (sīpoli, ķiploki, mārrutki, dilles, melnie pipari, ingvers, kanēlis, krustnagliņas), gan daudzuma ziņā. Viss ir vērsts uz ēdienu maigās, dabiskās garšas saglabāšanu.

Bete'avon! (no ivrita – „Labu apetīti”)