Все купоны, акции, скидки Латвии

Все скидочные купоны
Ekoloģiski tīrs mazgāšanas līdzeklis veļai, 3 reizes izdevīgāks nekā parastais: Indijas ziepju koka rieksti ar 50% atlaidi

Ekoloģiski tīrs mazgāšanas līdzeklis veļai, 3 reizes izdevīgāks nekā parastais: Indijas ziepju koka rieksti ar 50% atlaidi

Старая цена
8.00 €
Новая цена
4.00 €
− 50% Подробнее

Indijas Ziepju Rieksti
Indijas un Nepālas iedzīvotājiem ziepju koka rieksti (Sapindus mukorossi) ir ierasts ikdienas mazgāšanas līdzeklis. Šie 15 metrus garie koki katru gadu marta un aprīļa mēnešos pārklājās ar baltiem ziediem. Oktobrī nobriest raža ar zeltainiem, lipīgiem riekstiem. Kad šos riekstus izžāvē, tie kļūst brūngani sarkani un vairs ne tik lipīgi. Tad viņus pāršķeļ, kodolu izmet, kurš neder nedz ēšanai, nedz mazgāšanai, bet čaulas rūpīgi savāc papīra- lina maisos, aizsien un ziepes gatavas.

Kā darbojas Ziepju Rieksti?
Aktīvā, lipīgā viela Ziepju Riekstos tiek saukta par saponīnu. Čaulās tās koncentrācija sastāda 13- 15 %. Rieksta koks izstrādā šo vielu lai aizsargātos no kaitēkļiem, sēnītēm un baktērijām. Kolīdz rieksta čaula saskaras ar siltu ūdeni, saponīns izveido maigu, sākotnēju savienojumu, kas ir spēcīgs mazgāšanas līdzeklis. Indijas sievietes jau daudzus simtus gadus riekstu čaulas izmanto savu skaisto matu mazgāšanai. Ajūrveidisko ziepju ražošanai, čaulas tiek sasmalcinātas un sajauktas ar dažādiem augu valsts produktiem. Vietējie iedzīvotāji šos riekstus izmanto veļas mazgāšanai, trauku mazgāšanai, sava „transporta”; - ziloņu jutīgās ādas kopšanai. Ar Ziepju Riekstu uzlējumu, juvelieri pulē zelta un sudraba izstrādājumus, lai piešķirtu tiem spīdīgumu. Indieši Ziepju Riekstus vēl izmanto lai atbrīvotos no kaitīgiem infekciju pārnēsātājiem.

Ziepju Riekstu priekšrocības
Ziepju rieksts, pēc savas būtības ir auglis. Atšķirībā no ķīmiskajiem mazgāšanas līdzekļiem Ziepju Rieksti nesatur nekādus šķīdinātājus, balinātājus, aromatizētājus, konservantus un citas kaitīgas un kairinošas ķīmiskas vielas. Tādēļ šī mazgājošā čaula nekairina ādu, un ir tik nekaitīga apkārtējai videi.