Biežāk lietotie ātro kredītu jēdzieni

Pirms saņemt aizdevumu, ir jāpārliecinās par dažādiem ar kredīta ņemšanas un atmaksāšanas jautājumiem. Parasti šie jautājumi saistās ar nosacījumiem, kas ir jāizpilda vai arī jāatbilst konkrētiem kritērijiem, lai saņemtu aizdevumu.

 

Visbiežākais jēdziens ātro kredītu izpratnē tiek lietots kredītvēsture. Ar šo vārdu nākas saskarties itin bieži, aizņemoties naudu. Tas ir saprotams, jo tieši naudas aizņēmēja kredīta vēstures jeb iepriekšējās naudas aizņemšanās un naudas atdošanas pieredzes izvērtēšana ir ļoti svarīgs nosacījums, kas tiek ņemts vērā, izsniedzot kredītu.

 

Vēl kā viens no populāriem lietotiem jēdzieniem ātro kredītu saņemšanā tiek lietots maksātspēja. Nereti cilvēkiem rodas neizpratne par to, kuru naudas aizņēmēja situāciju izvērtējumā tiek noskaidrots, vai naudas ņēmējam ir vai nav maksātspēja. Vienkārši runājot, maksātspēja tiek veidota, izpildoties dažiem svarīgiem nosacījumiem: ir vai nav patstāvīga darba vietas izziņa; naudas ņēmēja vecums, kas tiek uzskatīts kā viens no maksātspējas vai maksātnespējas faktoriem; kredītvēsture, kas liecina par naudas ņēmēja maksāšanas spēju vai nespēju.

 

Saņemt naudu!

 

Ļoti svarīgs ir kredītlimits naudas ņemšanas brīdī. Respektīvi, tā ir maksimāli lielākā naudas summa, ko iespējams aizņemties pie ātrā kredīta aizdevēja. Tātad ātrais naudas kredīts parasti domāts samērā nelielām naudas summām, jo kredītlimits ātrajiem kredītiem parasti nepārsniedz 300 ls robežas pirmajā aizņemšanās reizē.

 

Parasti netiek izprasts jēdziens kredītsaistības un ko šīs saistības paredz. Ar jēdzienu kredītsaistības izprot situāciju, kad persona ir veikusi naudas aizņēmumu kādā no kredītiestādēm. Kredītsaistības raksturo naudas aizņemšanās, kā arī tās atmaksāšanas nosacījumi, kas ir izpildāmi, lai veidotos pozitīvas kredītsaistības. Jāatceras, ka uzsākot kredītsaistības, ir jāuzņemas atbildība par kredīta atmaksāšanas nosacījumiem. Gadījumā, ja, izvērtējot naudas atmaksāšanas noteikumus, tev nebūs iespējams tos izpildīt, labāk neuzsākt kredītsaistības, jo iespējams, ka tuvākajā nākotnē ātrie kredīti ar negatīvu kredītvēsturi Latvijā nebūs pieejami.

 

Aizņemies atbildīgi!

zane,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.