Visas akcijas, atlaides, kuponi vienuviet

Visi atlaižu kuponi
No jūras zālēm iegūts želatīns Agar-Agar (50 g) Lieliska alternatīva parastajam želatīnam!

No jūras zālēm iegūts želatīns Agar-Agar (50 g) Lieliska alternatīva parastajam želatīnam!

Vecā cena
6.98 €
Jaunā cena
3.49 €
− 50% Sīkāk
Agars ir augu izcelsmes recinātājs, ko iegūst no dažādām jūras aļģēm, kuras aug Japāņu jūrā, Indijas okeānā, Baltajā jūrā un citās ziemeļu jūrās. Agara sastāvā ir 90% ogļhidrātu un 3% olbaltumvielu. Agaram piemīt augsta želējoša spēja, tam nav ne smaržas, ne garšas, tāpēc galveno kārt to izmanto desertu un konditorejas izstrādājumu izgatavošanā.
 
Tā kā agars jeb agar-agar ir 100% augu valsts izcelsmes, tas ir ieteicams veģetāra dzīvesveida piekritējiem kā želatīna aizstājējs.

Agar-agars:

  • Nebalināts, nesatur holesterīnu un purīnvielas, bez piegaršas.
  • Var iemaisīt gan aukstā, gana karstā ūdenī, nav vajadzīgs laiks uzbriedināšanai. 
  • Piemērots: zupu, mērču, ķīseļu iebiezināšanai, želeju, krēmu un dažādu saldo ēdienu pagatavošanai.
  • Ekonomisks: piemēram, lai pagatavotu želeju, uz puslitru šķidruma nepieciešama 1 strīķēta tējkarote agar-agara.
  • Produktu lietošana:
    • 1 tējkarote (apm. 5g) atbilst 6 loksnēm želatīna. Ar 1 tējkaroti var sarecināt 500g augļus vai 500ml šķidruma.
    • Iebērt paciņas saturu aukstā ūdenī un labi samaisīt. Ļaut ievilkties 1-2 minūtes. Pēc tam vienmērīgi maisot vārīt apmēram 2 minūtes. Trauku noņemt no plīts un ļaut nedaudz atdzist. (Agar agars sāk sarecēt pie aptuveni 40ºC un pilnīgi sacietē tiklīdz tas ir atdzisis). Tālāk gatavot pēc receptes.
  • Piezīme: Vēlams skābos augļus, piemēram, jāņogas vai cidonijas, sajaukt ar saldiem augļiem! Tīra citronu sula nesarecē.
  • Sastāvs:
    Agar agars (E406)* - 50g.
    *no kontrolētām bioloģiskām lauksaimniecībām.