Visas akcijas, atlaides, kuponi vienuviet

Visi atlaižu kuponi
Baltās kvinojas sēklas (1 kg)

Baltās kvinojas sēklas (1 kg)

Vecā cena
38.00 €
Jaunā cena
9.99 €
− 74% Sīkāk

Bagātini savu uzturu ar garšīgajām, daudzveidīgajām kvinojas sēkliņām! Kvinoja, ko pazinuši un audzējuši jau senie inki, ir olbaltumvielām un minerālvielām bagāts augs, kura sēklas var lietot graudaugu produktu vietā - kvinoja, piemēram, lieliski aizstāj kuskusu un bulguru un ir piemērota arī celiakijas slimniekiem.

 

Par piedāvājumu:

  • Svars: 1kg
  • Derīguma termiņš: 03.2016

 

Kvinojai piedēvē tādas īpašības kā: tā ir noderīga svara mazināšanai, kaulu, smadzeņu, ādas un asinsvadu veselībai, samazina asinsspiedienu un krūts vēža risku, ārstē diabētu un migrēnu, uzlabo gremošanas sistēmas darbībuu.c.

 

Kādēļ kvinoja ir tik veselīga:

Lai gan kvinoja tiek audzēta jau trīs gadu tūkstošus pirms mūsu ēras, savu popularitāti pasaules mērogā tā sāka iegūt tikai pēdējā laikā. Kvinojas putraimi atgādina prosu, tā nav graudaugs, bet gan ietilpst balandu dzimtā. Kvinoju visā pasaulē novērtē tās bagātīgo uzturvielu dēļ. Jo īpaši mūsdienās, kad uztura speciālitsi iesaka atteikties no miltu produktiem un nopeļ arī pulēto rīsu lietošanu uzturā, kvinoja varbūt ļoti laba alternatīva. Kvinoja nesatur glutēnu, un tās sastāvā ir daudz olbaltumvielas, nepiesātinātās taukskābes, antioksidanti, šķiedrvielas un dažādi vitamīni.

Uzturvērtība:

  • Enerģētiskā vērtība 100g: 1.539kJ/368kcal,
  • Olbaltumvielas 14.1g,
  • Ogļhidrāti 64.2g,
  • Tauki, t.sk.: 6.1g,
  • Piesātinātās taukskābes 0.7g,
  • Šķiedrvielas 7g
  • Minerālvielas: Dzelzs 4.6mg (33%)*, Magnijs 197mg (53%)*, Fosfors 457mg (65%)*, Cinks 3.1mg (31%)*, Kālijs 563mg (28%)*
  • Vitamīni: B1 0.4mg (36%)*, B2 0.3mg (21%)*, B6 0.5mg (36%)*, B9 184mcg (92%)*

 

Kā lietot uzturā kvinoju:

Pirms vārīšanas to derīgi ir noskalot vai pat mazliet pamērcēt aukstā ūdenī. Uz vienu krūzīti kvinojas lej 2 krūzītes ūdens. Jāvāra ir aptuveni 20 minūtes līdz sēkliņas kļūst mazliet caurspīdīgas un nav vairs cietas. Kvinojai piemīt īpašība pastiprināt garšu tam, kas tiek tai pievienots. Tāpat arī sāls un citas garšvielas ir jāliek klāt ļoti maz. Ēdieni no kvinojas ir tik daudz, ka tos grūti pat uzskaitīt – sākot ar zupām un salātiem, piedevām otrajos ēdienos un beidzot ar desertiem.

 

Vieglas pusdienas vai kā piedeva kādam gaļas vai zivs ēdienam.Kvinoju novāra un tai pievieno sagrieztus tomātu un avokado gabaliņus. Sāli var nelikt, jo kvinoja iegūst lielisku garšu no pievienotajiem dārzeņiem. Šie, protams, ir superviegli salāti, kurus var papildināt arī ar citām piedevām, kas šķiet piemērotas un garšo.