Ķīniešu virtuve, kas pārstāv plašu zemeslodes teritoriju un kurai ir plaši sakari ar citu tautu kultūrām, ir kļuvusi par izcilu pasaules kultūras tradīciju.
Sičuaņas, Kantonas un Šandunas apgabalu virtuve bija pazīstama jau viduslaiku Rīgā, savukārt mūsdienu Rīgas restorānos ekskluzīvo goda vietu ieņem pīle Pekinas gaumē un aromātiskie „wok” ēdieni, kas pagatavoti, izmantojot plānu čuguna pannu.
Restorāns „Honkonga” savu darbību uzsāka 2000.gada 18.martā, Kr. Valdemāra ielā 61, Rīgā. Restorāns atrodas ērtā vietā – divu galveno ielu krustojumā, proti, Hanzas un Valdemāra ielu krustojumā. Restorāna viesi var atstāt savus auto stāvvietā, kas atrodas pie restorāna. Par viesu labsajūtu rūpējas pavāri Yi, un Zhu. Yi strādā šeit jau 8 gadus un ir pieredzējušākais ķīniešu pavārs Latvijā.
Sajust Ķīnas grašu var ne tikai restorānā, bet arī jebkurā citā vietā – restorāns „Honkonga” piedāvā izbraukuma banketu apkalpošanu, kā arī veic ēdienu piegādi uz ofisiem un mājām.