Zemenes ļoti labi der konservēšanai – ievārījumiem, džemiem, kompotiem. Zemenes ar banāniem, zemenes ar bumbieriem, zemenes ar rabarberiem un vienkārši zemenes, kas var būt labāks par šo....!
Zemenēs ir daudz C vitamīna – vairāk nekā citronā un apelsīnās. 150-200 g zemenes sedz C vitamīna dienas normu. Tas ir īpaši bagātas ar folijskābi, kas ir svarīga šūnu attīstībai un asins veidošanai organismā. Ogas sastāvā ir arī ļoti augsts mangāna saturs, kas veicina vielmaiņu, kā arī kaulu un asins veidošanos. Tajā esošās mazās dzeltenās sēkliņas ir vērtīgas šķiedrvielas. Katrs zina, ka zemenes ir ne tikai garšīgas, bet arī ļoti nepieciešamas mūsu veselībai.
Audzētas Lietuvā!
Piedāvājuma noteikumi: